آیا فیلر لب درد دارد؟ عوارض و معایب تزریق فیلر لب
برای بهدستآوردن ظاهری دلخواه، بدون خطرات و عوارض جانبی شدید، باید مزایا و معایب احتمالی محصولات زیبایی پرکاربرد را شناسایی کنیم. بسیاری از این محصولات عوارض نادری دارند که در صورت رعایت توصیههای پزشکی هرگز بروز نمیکنند. با این حال آگاهی از این خطرات میتواند ما را برای شرایط احتمالی آماده کند. بسیاری از عوارض استفاده از فیلر لب، در وضعیتهای نادری اتفاق میافتند و آگاهی از این معایب نباید باعث ایجاد ترسی بازدارنده در اشخاص شود. شناخت خطرهای تزریق فیلر لب به افراد کمک میکند که در صورت لزوم و در شرایط بروز عوارض، آگاهیهای پزشکی لازم را داشته باشند.
استفاده از فیلرها یا پرکنندههای لب راهکاری پزشکی برای کسب زیبایی است که اگر زیر نظر پزشک متخصص و با استفاده از عرضهکنندههای معتبر انجام شود خطر چندانی نخواهد داشت. اگر فیلرهای لب از تامینکنندگان معتبر محصولات پزشکی تهیه شوند، خطر خرابشدن لبها و بروز عوارض جانبی ناشی از تزریق به حداقل میرسد. در غیر این صورت ممکن است بافت اطراف لبها آسیبهای کوتاه یا بلندمدتی ببینند. تزریق فیلر لب انتخابی شخصی اعتمادبهنفس افراد را افزایش میدهد اما این پرکنندههای لب موقتی هستند و بهطور متوسط باید هر ۱۲ تا ۱۸ ماه تجدید شوند.
باوجوداینکه فیلر لب یکی از پرکاربردترین فیلرهای پوستی و برای افزایش زیبایی لب است اما بیشتر افراد درکی از ضرورت آگاهی نسبت به مزایا و معایب این پرکنندههای لب ندارند. بهترین روش برای آگاهی از مزایا و معایب تزریق فیلر لب، مطرحکردن تمام نگرانیها و سوالات با پزشک یا ارائهدهندهی خدمات مراقبتهای بهداشتی است.
تزریق فیلر لب ممکن است عوارض و خطرهای متفاوتی داشته باشد. عوارضی که ممکن است از طریق تزریق ژل ایجاد شوند به نوع فیلر و شیوهی تزریق آن بستگی دارد. فیلرهای لب مواد ژلمانندی هستند که برای ایجاد ظاهری متناسب با معیارهای زیبایی استفاده میشوند. این مواد از عناصری ساخته شدهاند که توسط بدن جذب میشوند؛ بنابراین بیشتر عوارض فیلرهای لب موقتی هستند.
آیا تزریق فیلر لب درد دارد؟
ترس از سوزن یا سوزنهراسی یکی از رایجترین فوبیاها در درمان پزشکی است. ترس از تزریق عموما باعث توهم درد در زمان استفاده از فیلر لب میشود. ایجاد تمایز بین درد ناشی از سوزنهراسی و درد واقعی تزریق لب بسیار دشوار است. ممکن است افراد درد خفیفی را در محلهای تزریق تجربه کنند اما این درد در بیشتر موارد ادامهدار نخواهد بود. در بعضی شرایط نیز ممکن است درد خفیفِ محل تزریق فیلر لب تا مدتی پس از انجام عمل باقی بماند اما در بیشتر موارد این درد بعد از ۱۲ تا ۲۴ ساعت از بین میرود. ورم ناشی از تزریق فیلر لب بعد از ۲۴ تا ۴۸ ساعت از بین میرود اما در موارد نادری نیز ممکن است تا حدود یک هفته ادامه پیدا کند.
ماندگاری فیلر لب
یکی از ویژگیهای مهم فیلر لب دائمی نبودن آن است. معمولا فیلر لب به آرامی و با گذشت زمان از بین میرود. ۱۲ تا ۱۸ ماه پس از تزریق فیلر لب، بسته به متابولیسم افراد، بدن شروع به جذب ژل استفادهشده در فیلر لب میکند. در این شرایط، تزریق مجدد یا درمانهای روتین لمسی راهکاری مناسب برای حفظ فُرم مورد نظر لب است. امکان تجزیهی فیلر لب کمک میکند تا بتوان الگوهای زیباییِ متفاوتی را با توجه به گذر زمان تجربه کرد. از سوی دیگر این ویژگی باعث کاهش ماندگاری عوارض فیلر لب نیز میشود.
عوارض متداول تزریق فیلر لب
یکی از شایعترین عوارض فیلر لب کبودی و ورم خفیف است. افراد به احتمال زیاد تا چندروز پس از انجام تزریق فیلر لب کبودی و تورم را در مناطقی که عمل تزریق انجام شده تجربه خواهند کرد. قرمزی در نزدیکی و اطراف دهان نیز یکی دیگر از عوارض شایعی است که در روزهای اولیهی پس از تزریق فیلر لب ظاهر میشوند. این عوارض متداول بسیار کوتاهمدت هستند و تا چندروز پس از تزریق برطرف خواهند شد.
عوارض نادر تزریق فیلر لب
تزریق فیلر لب مانند هر عمل زیبایی و پزشکی دیگری میتواند عوارض جانبی متفاوتی داشته باشد. آگاهی از این عوارض افراد را برای مواجههی منطقی با موقعیتهایی مختلف آماده میکند. در صورت مشاهدهی برخی از این عوارض، افراد نیازمند مشاوره با پزشک و متخصصین تزریق فیلر لب هستند. یکی از عوارض نادر تزریق فیلر لب ایجاد برآمدگیهای پوستی در اطراف نقاطی است که تزریق در آنها انجام شده است. در چنین شرایطی پوست دچار التهاب و ورم غیرمعمول میشود.
از دیگر عوارض شدید فیلر لب خارش است که میتواند نشانهای از واکنش آلرژیک بدن به ژل تزریقشده باشد. در این شرایط بهتر است پیش از تزریق در مورد آلرژیهای احتمالی و سوابق آلرژیک فردی که مورد تزریق قرار گرفته اطلاعات بیشتری کسب شود.
آسیب به پوست و ایجاد زخم در نزدیکی ناحیهی تزریق نیز یکی دیگر از عوارض جانبی کمیابی بوده که ممکن است از طریق تزریق فیلر لب ایجاد شود. نادرترین و در عینحال شدیدترین عارضهی تزریق لب که در نمونههای بسیار کمی مشاهده شده است، تحت تاثیر شیوهی نادرست تزریق یا استفاده از میزان نامناسبی از ژل پرکنندهی لب ایجاد میشود. این عارضهی جانبی بالقوه که ممکن است به واسطهی تزریق نامناسب فیلر لب ایجاد شود، باعث انسداد رگهای خونی نزدیک به محل تزریق شده و از طریق ایجاد لختههای خون یا بافت مرده نمایان میشود.
خطرات تزریق فیلر لب
ناآگاهی از خطرات تزریق فیلر لب باعث عدم آمادگی روانی در مواجهه با عوارض نادر و متداولی میشود که ممکن است پس از عمل تزریق ایجاد شوند. پیش از انجام هر عمل ساده یا پیچیدهی پزشکی نیاز است که اطلاعات کافی نسبت به جوانب مختلف این عمل کسب شود. بزرگترین خطر تزریق فیلر لب ناآگاهی از خطرات کوچک و بزرگی است که ممکن است در ساعتها و روزهای پس از تزریق نمود پیدا کنند:
- خونریزی و درد در محلهای تزریق
- تبخال در اطراف لبها
- تغییر رنگ پوست در نواحی تزریق
- حساسیت آلرژیک به فیلر لب
- عفونت محل تزریق
- مرگ بافتی پوست در نواحی تزریق
- عدم تقارن لبها
سوالاتی که باید قبل از تزریق لب از پزشک پرسیده شوند:
- چندبار عمل تزریق فیلر لب را انجام دادهاید؟
- چه نوع فیلرهای لبی را استفاده میکنید؟
- چه نوع فیلرهای لبی را توصیه میکنید؟
- آیا تلنگر لب برای من گزینهی بهتری است؟
- چه مدت طول میکشد تا لبهای من بهبود یابد؟
- در دوران نقاهت چه مسکنهایی مصرف کنم؟
- خطرات و عوارض تزریق فیلر لب چیست؟
- برای حفظ حجم لب باید هرچندوقت عمل تزریق را انجام دهم؟
کارهایی که احتمال بروز عوارض تزریق لب را کاهش میدهند
- برای کاهش التهاب، درد و تورم به مدت ۱۰ دقیقه از کیسهی یخ استفاده کنید.
- حداقل بهمدت ۲۴ ساعت از استفاده از رژ لب، بالم لب یا هر محصول دیگری روی لب خودداری کنید.
- از دست زدن و فشار دادن لبها، بوسیدن و یا نوشیدن از نی خودداری کنید.
- در هنگام مسواک زدن مراقب میزان فشار به لبها باشید.
- آب زیادی بنوشید.
- حداقل به مدت ۲۴ ساعت از انجام ورزش خودداری کنید.