درمان افتادگی پوست: برای سفت شدن پوست چه کار کنیم؟
بهار عمر میگذرد و خزان عمر سر میرسد. راهی برای جلوگیری از گذر زمان وجود ندارد؛ اما همیشه توان حفظ نعمت سلامتی و زیبایی، جلوگیری از پیری زودرس، داشتن پوست صاف وجود دارد.
یکی از مشکلات رایج افراد در سنین بالا، افتادگی پوست صورت است؛ البته این اتفاق تنها مختص به افراد مسن نیست؛ کسانی که تجربه کاهش وزن شدیدی را داشتند هم با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند. در این مقاله قصد داریم تا دلایل افتادگی پوست و راههای جلوگیری از شل شدن پوست و درمان افتادگی پوست را با یکدیگر بررسی کرده و راهکارهایی برای سفت شدن پوست صورت ارائه کنیم.
چطور از افتادگی پوست جلوگیری کنیم؟
پوست بهعنوان عضو پوششدهنده سراسر بدن، اهمیت بسیار بالایی دارد؛ شُل شدن پوست از اختلالاتی است که موجب فاصله گرفتن افراد از استاندارد های زیبایی میشود.
راههای زیادی برای جلوگیری و درمان افتادگی پوست وجود دارد؛ اما پیش از پرداختن به این روشها بهتر است عوامل و دلایل شُل شدن و کاهش حجم پوست را بررسی کنیم.
شل شدن و افتادگی پوست چه دلایلی دارد؟
عوامل مختلفی در افتادگی پوست دخیل هستند که میتوانیم آنها را به دو دسته «خارجی»، مانند شرایط محیطی و فاکتورهای تاثیرگذار خارج از بدن، و عوامل «داخلی»، مانند کاهش وزن، استرس، بالا رفتن سن و غیره تقسیمبندی کنیم.
عوامل داخلی
کاهش سطح الاستین، کلاژن، کمبود ویتامینهای A، B و C، به دلایل مختلف میتوانند باعث پیری پوست و افتادگی آن شوند.
کاهش وزن: عامل مهم افتادگی پوست
کاهش وزن ناگهانی یا غیراصولی و درپی آن کاهش میزان قابلتوجهی از چربی موجود در بدن، عاملی مهم در پدیدآمدن افتادگی پوست محسوب میشود.
اگر قصد دارید وزن خود را کاهش دهید، پیشنهاد میکنیم زیر نظر یک پزشک متخصص اینکار را انجام داده و درمورد این موضوع راهنماییهای لازم را دریافت نمایید.
بالا رفتن سن: علت رایج شل شدن پوست
همزمان با افزایش سن و ایجاد تغییرات اساسی در ساختار بدن، پوست نیز دچار پیری و افتادگی میشود. پوست خاصیت ارتجاعی دارد، اما به مرور زمان این خاصیت را از دست میدهد؛ بهموازات این اتفاق، بافت همبند پوست (Connective tissue) و پشتیبانیکننده هم شُل و کشیده خواهد شد.
بارداری: کاهش حجم پوست بعد از وضع حمل
پوست، خاصیت کشسانی دارد؛ افزایش حجم شکم در دوران بارداری، پوست را دچار کشیدگی میکند. پس از وضع حمل، بهدلیل اینکه پوست طولانی مدت در وضعیت کشیده شده قرارگرفته بود، دچار شُل شدگی و افتادگی میشود؛ البته میتوان این مسئله را بعد از گذراندن دوران نقاهت، به راحتی برطرف نموده و برای سفت شدن پوست راهکارهایی اندیشید.
بیماری: از دلایل نادر افتادگی پوست
برخی از بیماریها تاثیرات مستقیمی بر پوست دارند؛ یکی از این بیماریها، که جز بیماریهای نادر نیز محسوب میشود، لنفوم پوستی (Cutaneous lymphoma) است. اشخاص مبتلا به این بیماری، بهتدریج سستشدگی پوست را در نقاط مختلفی از بدن تجربه میکنند.
عوامل خارجی
شرایط و عوامل خارجی بسیاری وجود دارند که میتوانند در افتادگی پوست دخیل باشند؛ اما در ادامه تنها به اصلیترین مواردشناختهشده اشاره میکنیم.
نور خورشید: دشمن سفتی و زیبایی پوست
نورمستقیم خورشید حاوی اشعههایی است که اثرات منفی بسیاری بر پوست میگذارند. بهطور مشخص دو اشعه UVB و UVA نقش پررنگی در ایجاد شلشدگی در پوست دارند.
اشعه UVB با نفوذ به اپیدرم پوست (epidermis)، بهصورت مستقیم به DNA آسیب میرساند؛ این اشعه در کنار اشعه UVA، تسریع بخش پیری پوست و حتی از عوامل ایجاد سرطان پوست به حساب میآیند؛ بنابراین اگر میخواهید همیشه جوان بمانید توصیه ما به شما استفاده روزانه از ضد آفتاب است.
سیگار: دودکننده جوانی پوست
سیگار و بهطورکلی مصرف دخانیات، یکی از عوامل اصلی از بین رفتن کلاژن، افزایش پروتئینهای التهابی، افزایش چینوچروک و درنتیجه ایجاد پیری زودرس در پوست به حساب میآیند.
حالا که عوامل مختلف افتادگی یا شل شدگی پوست را بررسی کردیم، زمان آن رسیده که به سراغ درمان افتادگی پوست و راههای جلوگیری از شل شدن آن برویم.
راههای درمان و جلوگیری از افتادگی پوست کدامند؟
برنامهغذایی سالم، ورزش منظم، عدم مصرف دخانیات، داشتن روتین پوستی و هر عادت دیگری که برای داشتن یک زندگی سالم توصیه میشود به شما در رسیدن به پوست صاف و شفاف کمک شایان توجهی میکند.
رژیم غذایی سالم داشته باشید
کاهش میزان مصرف کربوهیدراتها، قندها و همچنین افزایش استفاده از میوه و سبزیجات حاوی آنتیاکسیدان، میتواند برای سفت شدن پوست و همینطور جلوگیری از افتادگی آن بسیار موثر باشد.
روزانه آب بیشتری بنوشید
هیدراته شدن بدن و آبرسانی به پوست با مصرف آب کافی، گزینههای ساده و در دسترس، برای جلوگیری از پیری پوست و شُل شدگی آن است. فارغ از این موضوع، مصرف آب در شبانهروز به حفظ سلامتی کمک به طرز چشمگیری میکند.
از فیلرهای پوستی استفاده کنید
تزریق انواع فیلر روشی درمانی و یک راهکار زیباسازی بهمنظور رفع چینوچروکهای پوستی و جلوگیری از پیری پوست است که امروزه رایج شده و مورد استفاده بسیاری از افراد قرار میگیرد؛ برخی از مهمترین اهداف استفاده فیلر عبارتند از:
- لیفت صورت با تزریق فیلر
- کانتورینگ صورت
- درمان خطوط پنجه کلاغی
- رفع خط خنده
- رفع چین و چروک پیشانی
- از بین بردن جای زخم
- درمان خط اخم عمیق
- تحریک کلاژن سازی پوست
- از بین بردن جای جوش
- متقارن سازی صورت
فیلرها انواع مختلفی دارند، که هرکدام برای قسمت مخصوصی از بدن استفاده میشوند. کیفیت فیلر تزریقی، یافتن پزشک متخصص زیبایی ماهر، و رعایت مراقبت های بعد از تزریق فیلر در نتیجۀ نهایی تاثیرگذارند.
پیشنهاد ما به شما استفاده از فیلر اینووسنس است که کاملاً تخصصی برای قسمتهای مختلف صورت طراحی شده و با استفاده از فناوریهای بهروز در حوزۀ سلامت و زیبایی تولید میشود. انواع فیلر اینووسنس عبارتند از: فیلر شاین، فیلر سیلک، فیلر اسمایل، فیلر استایل و فیلر شیپ.
مکمل تقویتکننده پوست مصرف کنید
استفاده از کرمهای مرغوب ضدآفتاب، مرطوبکنندهها و لوسیونهایی که برای حفظ سلامت پوست کاربرد دارند، نقش موثر و مهمی را در جلوگیری از سستشدگی پوست ایفا میکنند.
بهصورت منظم ورزش کنید
گردش خون بالا، تقویت سیستم ایمنی بدن و بسیاری فواید دیگر، تنها با چند دقیقه ورزش در روز برای شما حاصل میشود. تناسب اندام باعث داشتن عضله و میزان چربی مشخصی میشود؛ همین موضوع از شُل شدگی پوست جلوگیری کرده و برای سفت شدن پوست صورت مفید است.
همچنین انجام ورزشهای تنفسی، یوگا و انجام مدیتیشن، به کاهش استرس و داشتن پوستی شاداب کمک بسیاری میکند.
جمعبندی: درمان افتادگی پوست غیر ممکن نیست!
افتادگی پوست و شُل شدن آن، از اتفاقات رایجی است که در سنین بالا یا در افرادی که کاهش وزن را تجربه کردند، مشاهده میشود. راهکارهای بسیاری برای جلوگیری از این اتفاق وجود دارد؛ سبک زندگی سالم، ورزش منظم، مصرف آنتیاکسیدانها و … از جمله این موارد بودند. همچنین یکی از راههای درمان این اختلال نیز تزریق فیلر باکیفیت است. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.